1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Out of Memory, couldn't allocate new block

Discussion in 'Troubleshooting' started by Malachite, Dec 9, 2017.

  1. Malachite

    Malachite Adventurer Heroes of Dawn

    95
    6
    Dec 31, 2015
    Male
    United States
    I tried to join a few servers and I got this weird error, resulting me in clicking OK two times,

    "Out of Memory, couldn't allocate new block"

    I tried reinstalling the mod to the fullest extent, and it would not let me play on the servers.

    I managed to get to the character selection screen but it wouldn't let me click on my characters, nor were their lilbuddy shown.

    Image here:
    20171209221434_1.jpg

    Any help would be appreciated, thanks!
     
  2. Thothie

    Thothie Administrator Staff Member Administrator Moderator Developer

    15,079
    54
    Apr 8, 2005
    psycho-oligist
    lost
    Hmmm... That's a rough one. If rebooting, reinstalling, and a different server doesn't cut it, think you're down to attempting rollbacks.
     
  3. Malachite

    Malachite Adventurer Heroes of Dawn

    95
    6
    Dec 31, 2015
    Male
    United States
    All is well, was just my PC or something, on my other one and it works.
     
  4. Thothie

    Thothie Administrator Staff Member Administrator Moderator Developer

    15,079
    54
    Apr 8, 2005
    psycho-oligist
    lost
    Out of curiosity, are both PC's running 64-bit OS's?
     
  5. Fegged

    Fegged New Adventurer The Dragonknights

    522
    0
    Aug 12, 2010
    I pretty much think everyone has that problem somewhat, atleast I have it too and it doesn't bother me as much as im kinda used to some pop-up error. I dont have any issues whatsoever selecting my characters
     
  6. Kanta

    Kanta Active Adventurer

    293
    36
    Jan 24, 2013
    Level 45 Zauberei Basher
    ms_swamp
    I had it once, went away randomly without any sort of reason.
     
  7. Thothie

    Thothie Administrator Staff Member Administrator Moderator Developer

    15,079
    54
    Apr 8, 2005
    psycho-oligist
    lost
    Randomly once in awhile, particularly when loading a large map, is to be expected, but it sounds like he was stuck unable to launch at all.
     
  8. Malachite

    Malachite Adventurer Heroes of Dawn

    95
    6
    Dec 31, 2015
    Male
    United States
    They were both 64 bit aye, It was weird I think it was something to do with a .dll in the SYSTEM32 or SYSTEMWOW area or something on it.
     
  9. Thothie

    Thothie Administrator Staff Member Administrator Moderator Developer

    15,079
    54
    Apr 8, 2005
    psycho-oligist
    lost
    Hrmm... MSC weirdness, running on top of Half-Life weirdness, running on top of Steam weirdness, running on top of Windows weirdness... It is a precarious mountain we play atop of.

    Also political weirdness - don't be surprised if the ping rate to the US RKS servers goes to crap in the next couple of months due to net neutrality getting the axe. I guess the "Chicago" servers and FN are technically in Canada, but there's still pipes to consider.
     
  10. Kanta

    Kanta Active Adventurer

    293
    36
    Jan 24, 2013
    Level 45 Zauberei Basher
    ms_swamp
    There was an awful spike on an east server just earlier. Spooky.
     

Share This Page